Overdag zit ze op school……'s avonds staat ze op de planken

Marielle Nieuwenhuizen (11) heeft een heel bijzondere hobby: zij speelt toneel. Ze doet dat zo goed dat ze nu de hoofdrol heeft in de musical Annie. Of ze de zenuwen krijgt van het idee dat zoveel mensen naar Annie komen kijken? Mooi niet! Vlak voor de voorstelling geeft ze zelfs nog eventjes een interview…

Marielle_3

 

 

Knalrood haar

Toen ze me vertelde dat ik Annie mocht spelen, zeiden ze er meteen bij dat mijn haar dan wel moest worden geverfd. Echt leuk vond ik dat niet, maar ja… Ik wilde die rol zo graag, dat ik het toch heb gedaan. Het is in het begin wel raar, hoor. Kijk je in de spiegel, zie je er heel anders uit dan je gewend bent! Maar ik heb dan nog geluk gehad. Een van de andere meiden die Annie speelt, had heel mooi lang haar. Die moest er dus de schaar in laten zetten en het tot schouderlengte laten afknippen. Marielle grinnikt.

Uit haar dak

Marielle werd samen met negen andere meiden gekozen uit 3000 kids voor de hoofdrol in de musical over het roodharige weesmeisje. Ze zeggen dat ik bijna net zo brutaal ben als zij. Misschien ben ik daarom uitgekozen! Maar ik ging compleet uit m’n dak toen ik het hoorde, vertelt ze. De andere Annie’s en ik mogen ieder twaalf keer per jaar in de musical spelen. Niet vaker, omdat we nog te jong zijn om vaker te werken. Maar ik zou best vaker op toneel willen staan. Misschien komt dat later nog, want ik weet nu helemaal zeker dat ik later graag actrice wil worden.

Waar is mijn tekst?

Het moeilijkste vind ik het om m’n tekst te onthouden. Soms kan ik er niet meer opkomen wat ik moet zeggen. Er is altijd wel iemand in de buurt die me dan zachtjes in m’n oor fluistert wat het was. En vaak vinden de mensen in de zaal het wel grappig als ik het vergeet. Dat het publiek ook plat lag, toen Marielle laatst tijdens een voorstelling languit op het podium viel, daar zit ze ook niet mee. Het was zo idioot! De schoenen die ik op toneel aan heb, zijn spekkieglad en daar had ik even niet aan gedacht. Ik kwam het podium op en bam! Daar ging ik. Ik ben gewoon opgestaan en weer verder gegaan. En niemand die er daarna nog kwaad om werd dat ik zo’n megablunder maakte.

Joepie, ik mag weer!

Door de luidspreker in de kleedkamer, klinkt plotseling een stem. Dames en heren, nog tien minuten… Marielle blijft hartstikke kalm. Ze kijkt nog even in de spiegel of haar zwerverskleren wel slordig genoeg zitten. Weet je waarom ik het ook wel jammer zal vinden als het voorbij is? vertelt ze. Het is best lekker om het druk te hebben. Vroeger zat ik op tennis en eigenlijk vond ik daar geen bal aan. Toen ik in Annie ging spelen, moest ik daar van af. Vond ik erg, maar niet heus! Gelukkig heb ik nog wel genoeg tijd voor mijn vriendinnen. Want die geef ik nooit op. Zelfs voor Annie niet. Opnieuw klinkt de stem door de luidsprekers: dames en heren, nog een minuut… De meiden die de weeskinderen spelen, rennen de gang in, naar het toneel. Marielle holt achter ze aan. Voor ze om de hoek verdwijnt, draait ze zich nog even om. Joepie, ik mag weer! joelt ze stralend.

Marielle Nieuwenhuizen

Jarig op: 25 november

Superfan van: 3T

Lekkerste zoutje: pinda’s

Leukste dier: aap

Tofste tv-programma: jeugdjournaal, samsam

Dit doe ik om vrolijk te worden: door de regen fietsen en dan zingen

Ik ben trots op: mezelf

Grootste wens: op het toneel staan (mijn wens is dus eigenlijk al uitgekomen)

Ik zou wel eens een dagje willen ruilen met: niemand

Leukste soapster: Julian uit GTST

(Bron Tina 1997)

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s